info@granidesign-culot.be

052 / 31 00 12

Ma – Don: 9u – 12u & 13u30 – 18u | Vrij: 9u – 12u & 13u30 – 17u

Zaterdagvoormiddag: Op afspraak

Graniet

Graniet is een stollingsgesteente dat wil zeggen dat het heel diep onder de grond stolde en vervolgens samengedrukt werd. Omdat de druk diep onder het aardoppervlak zo groot is, is graniet immens hard.

Marmer

Marmer ontstaat doordat kalksteen een lange tijd enorme druk- en temperatuursverschillen ondergaat. Het woord marmer is afkomstig van het Griekse woord marmaros, wat “glanzende steen” betekent.

Keramiek

Het woord ``keramiek`` komt van het Griekse keramos. Traditioneel zijn keramieken dan ook op klei gebaseerd. Keramiek wordt gemaakt van uiteenlopende kleisoorten, diverse toeslagstoffen en allerlei procedés

Blauwe hardsteen

Blauwe hardsteen is een afzettingsgesteente dat door de eeuwen heen laag na laag aangroeide en versteende. Daarom bevat blauwsteen zoveel fossielen van organisch materiaal zoals schelpjes, koralen en slakjes.

Composiet

Composiet is een samenstelling van natuursteengranulaat, hars en kleurstoffen. Composiet kan worden samengesteld met verschillende soorten natuursteen: graniet, marmer of kwarts.

Dekton®

Dekton® is het resultaat van een versnelde versie van natuurlijke natuursteenprocessen. Het proces duurt vier uur en gebruikt een mix van verschillende grondstoffen en technieken.